Ahoj, přemýšlím do jaké země v JV Asie bych jel (mimo Čínu, Japonsko, Indii a Vietnam). Miluji památky, přírodu a hlavně moře, spíš aktivní dovolená. Období květen / červen nebo říjen / listopad. Tak na 2,5 týdny včetně letu z Prahy. Co byste doporučili z vlastní zkušenosti? A proč a co tam stojí za pozornost? Děkuji .

Kam jet do JV Asie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

69 reakcí

Ahoj,

přemýšlím do jaké země v JV Asie bych jel (mimo Čínu, Japonsko, Indii a Vietnam).
Miluji památky, přírodu a hlavně moře, spíš aktivní dovolená. Období květen / červen nebo říjen / listopad. Tak na 2,5 týdny včetně letu z Prahy.

Co byste doporučili z vlastní zkušenosti? A proč a co tam stojí za pozornost?
Děkuji

0

Java - priroda - hory, sopky, pamatky, more smiley

0 Citovat

nejen Jáva, ale Indonésie obecně je velmi vhodnou destinací na aktivní dovolenou - tisíce ostrovů, sopky, vodopády, pláže, památky, moře - potápění, orangutani, varani ...

0 Citovat

Obecně s JV Asii chybu neuděláš nikde. Jinak ale bych to spíš směřoval na ten květen/červen z důvodu stálejšího počasí. Ten říjen/listopad je vrchol období dešťů.

0 Citovat

Štěstí přeje připraveným :))

Na příští jaro se nám pěkně sešly jarní prázdniny a Velikonoce a znamená to až 24 dní cestování, ve kterých je max. 8 zameškaných školních. Nabízí se vzít puberťáky na delší  letní dovolenou mimo Evropu (až na SAE, kde s námi byli). Já v podstatě tu JV Asii projetou moc nemám ( dříve Jáva, Bali,  pak nahoře kus Číny a Mongolsko..). Co byste tak s  většíma dětma (15,13) doporučili, je možná i nějaká skládačka s přeletem jinam. Thajsko nevim, jestli už to není  až moc overturismus?? Nápady: Filipíny, Malajsie, Singapur,Vietnam, Barma nebo jiné Indonéské ostrovy?......Asi by se líbila nějaké kombinace cestování s pobytem u moře/oceánu na několik dní...celkově si myslím tak ty 3 týdny. Ve 4 nemusím říkat, že se letenky budou kupovat v nejaké akci.....Jak to vypadá vůbec teď cenově jídlo, ubytování atd. a tak vůbec pobývání v JV Asii? Jaký budget si mám cca přípravit:))))

0 Citovat

Malajsie, Singapur, Vietnam super, Thajsko taky. Zkus to vzít ze Singapuru do Thajska nebo obráceně. 🙂

0 Citovat

Já spíš tak jako konkretně, co jste kdo jel za trasy, co bylo pěkný a cemu se vyhnout obloukem (Phuket...)

0 Citovat

Hua Hin je fajn, Ranong (+ Ko Chang a Ko Phayam) taky, když tam zrovna neprší. Vyhnul bych se Pattayi, i když čeští slintáci jdou potkat i na mnoha jiných místech.

0 Citovat

Loni v prosinci jsme byli Laos - Vientiane a Luang Prabang. V turistických místech, kde jsme byli, jsme stejně byli většinou skoro sami až na nejznámější chrám v Luang Prabang, to působilo jako čistší Hanoj (méně znečištěný vzduch) tak 10-20 let zpátky. K tomu o něco levnější. Za městem to už byl dost punk a byl bych jen na balené stravě.

Záleží na tom, co od toho chcete, a pokud děti baví hopsání z místa na místo, nebál bych se ani kombinace Bangkok - Siem Reap - Laos - Vietnam. Nebo podobné kombo.

0 Citovat

Nikam teď nelítejte, Chuck Norris bude z nebe sestřelovat letadla kopem z otočky

3 Citovat

Mandre, trasu radit nebudu, ale určitě doporučuju stop v Singapuru, třeba na 2-3 dny, pokud by se to hodilo do trasy. Byli jsme se synem (v té době 16 let) a ze Singapuru byl nadšený. Mám potvrzené i od kamarádky, že jejímu synovi v podobném věku se Singapur hodně líbil. Takže doporučuju pro kluky v tomto věku.

2 Citovat

Rozhodně doporučuji Singapur na pár dní a k tomu přilepit třeba Vietnam.  Inspirace k Singapuru (ubytko v kapsli a plno dalších atrakcí pro starce i mládež) https://www.michalzhor.cz/2024/1...iho-mesta/

1 Citovat

a co zkusit Jižní Koreu? .... my byli na jaře na jarňáky, velmi zábavná země, kam se podíváš nějaká atrakce pro děti i dospěláky, Soul , Busan , Jeju... rozkvetlý sakury,  dobrý jídlo, moderní technologie, jenom to moře na jaře na koupání není, ale v Busanu je parádní akváč :-)

1 Citovat

Jižní Korea je úžasná.

Tchajwan také.

Singapur velmi drahý, to spíš Kuala Lumpur.

1 Citovat

aktuálně jsem zas na Lomboku a opět se mi potvrdilo, že to za málo peněz tu člověk užije fakt hodně muziky. Ted jsem v resortu u pláže, zahradní vilka za 800kč na noc/pokoj. Fajn jídlo, super lidi a čistý moře do modra. Myslim, ze to stoji za zvazeni se spojenim se Singapurem/Kuala lumpur. Moznost taky prejet kousek na Gili Air/Meno/Trawangan

1 Citovat

Fajn by mohlo být Singapur + Malajsie + nejjižnější ostrovy Thajska. Letos absolvováno s dětmi 18, 13, 10 (příbuzenstvo) a všichni nadšení. Singapur, Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron highlands, Langkawi, Ko Lipe (+ Tartuao, Adang a okolni ostruvky). 

Případně island hopping na Filipínách (ale to mě osobně zaujalo mnohem míň, některé věci mě až štvaly - jako např. whaleshark na Boholu apod.)

Nebo trochu  mimo JV Asii - kombinace Srí lanka + Maledivy. To plánujem s příbuzenstvem ve věkové kategorii výše na příští rok.

viz fridgy - Lombok se jim taky líbil, ale na 3 týdny bylo pro ně moc na jednom ostrově. Měli to dohromady s Bali na měsíc (cca půl na půl) na Lombok to zhodnotili jako akorát, na Bali by chtěli asi trochu víc, skrz Gili ostrůvky, tam by přidali.

2 Citovat

@lucii.cr

pěkně...a jak/s kým jste měli kupované lety (long + přelety)?

0 Citovat

Na tohtorocne jarne prazdniny sme boli v Singapure, odkial sme si spravili vylet na 2noci do Kuala Lumpur a rychlotrajektom jeden den na ostrov Batam, Indonezia. Singapur pubertakov urcite zaujme a ci je drahy? V porovnani s ostanymi krajinami v regione urcite ano, na europske pomery ani nie. Rozhodne sme sa najedli lacnejsie ako v Bratislave :) 

Odporucam Malajziu, ktora nas uchvatila a kam sa chceme rozhodne este vratit - Kuala Lumpur, narodne parky, napr.Taman Negara, plaze na Penangu, co je cca.1000km. 

1 Citovat

Jen uvedu na pravou míru: já to neabsolvovala s nima, všechno jsem byla dřív a oni se teď inspirují (já jsem zatím s prckem doma), takže posílám jejich aktuální ceny a ne moje historické :D

Bali bylo se Singapur airlines z Frankfurtu - byli tam loni přes letní prázdniny a s odletem tehdy snad 29.6. na měsíc to vycházelo 2 dospělí + 3 děti včetně odbavených zavazadel na 3200 EUR (bylo to brané dokonce i relativně na poslední chvíli, někdy na konci května) - tady teda byla cesta ve finále "zadarmo" :D protože už odlet tam jim odložili od 12 hodin, takže kompenzace 3.000 EUR. Přesuny pouze lodí (Gili + Lombok).

Letošní Singapur + Malajasie + Thajsko bylo s Turkish (zaplať pánbůh, protože cena byla stejná jako u Katarců, ale byl kratší přestup, tak vzali Turkish a vraceli se o víkendu, kdy by se s Katarci už nevrátili), byly omezení přesným termínem a u Turků to bylo za 12.000 osoba. Přesuny Air Asia i Malaysia airlines + lodě. Postupné návštěvy a přesuny se trochu přizpůsobovaly ceně přeletů :)

Srílanka + maledivy - tam neřeknu aktuálně. Já byla zvlášť Srílanku a zvlášť Maledivy (srí lanka 11 tis. Turkish, maledivy 14 tis Etihad). Tady to teď plánujeme (někde na příští rok).

Filipíny jsme měli Turkish za 15 tis "multicity" (bráno opět na absolutně poslední chvíli, bo spojená služebka a soukr pobyt), VIE-IST-MNL-TAG-MNL-IST-VIE. Kdyby příště Filipíny, tak Palawan, Coron, Siargan a prostě případně další méně známé ostrovy (ale nemyslím si, že se tam ještě někdy podívám).

A teď tip úplně mimo na opačnou stranu, co mě zaujal na instragramu u jednoho cestovatele: Kapverdy. Ale ne klasika.... Zamilovala jsem se do Santo Antao. A všeobecně jsem díky němu přidala Kapverdy na svůj wishlist :D (kdyby byl zájem, poslu IG pres SZ).

0 Citovat

Tak y mám Kapverdy na wishlistu, čekám na letenky už déle. Kupuješ open jaw nebo multicity  že jo. A pak kdyžtak mezi to přelety. 

0 Citovat

Singapur určitě není velmi drahý.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Tak y mám Kapverdy na wishlistu, čekám na letenky už déle. Kupuješ open jaw nebo multicity  že jo. A pak kdyžtak mezi to přelety. 

jak kdy. Optimalizuju cenu i casy 😅

0 Citovat

Santo Antao mam tiez na wishliste. Easyjet mava dobre ceny do Sao Vicente z Portugalska alebo UK, byvaju aj do 100e spiatocka. 

0 Citovat

J0x napsal(a):

Singapur určitě není velmi drahý.

Záleží. Ubytování drahé být může, obzvláště v porovnání s Malajsií. Navíc to přirozeně táhne k ubytování do Marina Bay Sands. Jídle je vesměs levné, pokud se nejde do nějakého posh podniku. Chlast je dráhy, ale to v Malajsii taky s výjimkou Penangu.

0 Citovat

Singapur je drahý. Zejména ty komerční věci, co vidíte všude na instagramech a platí se tam vstupné, nebo restaurace na dobrých adresách s dobrým hodnocením. To skoro nemá cenový strop podobně jako v Japonsku. Avšak díky blízkosti ostatních zemí JV Asie se tam dá najít i celkem levné jídlo.

2
69 reakcí